Óbudai Hétpettyes Óvoda

Bemutatkozunk

Óvodánk Óbuda jól megközelíthető csomópontjánál, három épületben várja a hozzánk érkező gyermekeket. Mindhárom épületben hétfőtől – péntekig 6.30–17.30-ig neveljük a gyermekeket. A Harrer Pál utcában hét, a Törzs épületben három és a Solymár utcában négy csoport működik. Csoportszobáinkban és jó levegőjű, biztonságos udvarainkon számos lehetőség adódik a mozgásra, játékra, a természet kincseinek felfedezésére, megfigyelésére. Legfontosabb számunkra az, hogy a gyermekek jól érezzék magukat intézményünkben. Óvodánk ”Zöld Óvoda”, az „Oktatási Hivatal Bázisintézménye” Harrer utcai épületünk ”Tehetségpont” minősítéssel, rendelkezik.

Nevelési célunk a gyermekek személyiségének sokoldalú, harmonikus fejlesztése, a kreativitás, alkotókészség, a tehetséggondozás, környezettudatos nevelés kibontakoztatása. Munkánkat fejlesztő pedagógus, logopédus, pszichológus és gyógypedagógiai tanár segíti. Kirándulásokat, sétákat szervezünk az élő és élettelen természet csodáinak felfedezésére, az élmény alapú megismerés érdekében. Kezdeményezett tanulási tevékenységeinket a játékba építetten, párhuzamos tevékenységeken keresztül szervezzük. Döntéshozó, stressz kezelő és drámajátékok segítségével lehetőséget biztosítunk a gyermekek számára önmaguk megismerésére. Az igazi értékek felismerésére neveljük gyermekeinket, célunk, hogy értően védjék életadó környezetüket, ismerkedjenek a hagyományos népi értékekkel.

A magas, minőségi munka fenntartása érdekében hét kolléga rendelkezik mesterpedagógusi végzettséggel, óvodapedagógusaink alapképzettségük mellett speciális területeken további képzettségekkel rendelkeznek. Munkánkat szakképzett dajkák, pedagógiai asszisztensek segítik. Hagyományaink alap kövei a népi ünnepek. Szülőkkel közös programjaink ősszel a szüreti mulatság, a Márton nap, télen az adventi teadélután, tavasszal a húsvéti játszódélután. Nagyon sikeres a több éve megrendezésre kerülő nyár eleji családi és sportnap. Pedagógiai céljaink megvalósítását segíti a székhely intézményben a „Pöttömfalva Óvodai Egyesület”, a tagintézményben a „Napsugárka Alapítvány”. Egyéb szolgáltatások: (életkori sajátosságok figyelembe vételével játékosan, szülői igényre, szerződéssel): kosárovi, gyermekfoci, angol, zenés tánc, akrobatikus tánc). Szeretettel várjuk leendő óvodásaink szüleit bemutatkozó, nyílt délelőttünkre, leendő óvodásaink számára a nyár folyamán biztosítunk nyugodt, tevékenységgel gazdagított ismerkedési lehetőséget.

OSZD MEG HA TETSZETT!